Historier

Home Kundeoplevelse

Vi elsker når vi har nye spændende samarbejder. Her er et af de seneste, som er et samarbejde med Home v/Lynggard og Hansen, der har bestilt og fået leveret et anseeligt antal nøgleringe, produceret i restlæder og af personer, der ikke kan arbejde under almindelige arbejdsvilkår. I en samskabelse mellem klare designønsker om prægning af eget logo i restlæder fra indehaver af home v/Lynggard og Hansen, Charlotte Lynggaard, og Zendoos eget dygtige og fleksible designteam, har specialbestilte nøgleringe nu fundet vej til nye husejere viderebragt af ejendomsmæglere hos home v/Lynggard og Hansen.   

Indehaver Charlotte Lynggaard siger i den forbindelse at:

”Jeg har i noget tid gerne villet arbejde med verdensmålene, men da vi i forvejen er papirløse (så meget, som det kan lade sig gøre), var jeg gået lidt i stå. Da Sanne Lorenzen fra Zendoo kom på besøg og fortalte om deres vision med deres firma, blev det anledningen til et samarbejde. Jeg kan godt lide kombinationen af, at støtte miljøet ved brug af restmaterialer i produktionen af nøgleringe samt skabelse af job til mennesker, der har været uden for arbejdsmarkedet. Vi er derfor rigtig glade for samarbejdet”.

 Hos Zendoo er hvert et samarbejde vi har, noget som vi er meget taknemmelige for. Det betyder, at endnu flere udsatte borgere kan finde en meningsfuld beskæftigelse og at vi kan hjælpe med at passe på vores miljø ved at være en forgangsvirksomhed inden for cirkulær økonomi. En virksomhed, der anvender restpartier, giver det nyt liv  - og får skabt nye bæredygtige produkter. Til glæde og gavn for alle.

 


Artikel af ECCO

Corporate Responsibility - 31/01/2020

Zendoo – Dansk design med et formål

Det er svært ikke at bemærke gnisterne af entusiasme i øjnene på de to grundlæggere: Maria Marqard Radoor og Sanne Ravn Lorenzen. Den lille design virksomhed er et fælles projekt for de to danske kvinder og allerede allerede over virksomhedens 3 første år er Zendoo vokset fra en god ide til en dynamisk, overskudsgivende forretning med en solid socialøkonomisk profil.

For at hjælpe et barn skal du hjælpe des mor

De to ejere mødtes i 2014, da var de begge indvoldveret Dansk Røde Kors Ungdom. Dengang var deres arbejde fokuseret på at hjælpe marginaliserede børn og det stod stråleklart for dem at den bedste måde at hjælpe børnene på er at hjælpe deres mødre. Faktisk var det at give kvinder en ny chance i livet startpunktet for virksomheden.

“Vores ultimative opgave er at skaffe meningsfyldt arbejde til mennesker der har mistet troen på sig selv. At gøre en forskel i deres liv og samtidigt producerer designer produkter af høj kvalitet er hvad der får mig til at stå op om morgenen og arbejde lange timer med et smil på ansigtet." Siger Maria Marqard Radoor.

Zendoo er et socioøkonomisk designfirma, der først og fremmest sælger designsmykker, tasker og interiørprodukter af høj kvalitet. På mange måder ligner de enhver anden iværksættervirksomhed - men de er adskilt af det faktum, at alt, hvad de laver, har et ansvarligt perspektiv.

"De mennesker, der arbejder for os, har en særlig profil og baggrund, der gør det vanskeligt for dem at passe ind på arbejdsmarkedet som vi kender det. De kommer typisk her med psykiske lidelser der gør det helt umuligt for dem at passe et almindeligt 8-16 job på normale vilkår. Det vi i Zendoo tilbyder dem er et kreativt rum og den nødvendige vejledning til at forberede dem på en fremtid i et almindeligt job. Vi gør det ved at tilbyder dem et helhedsorienteret program, der stræber efter professionel såvel som personlig udvikling. ” forklarer Sanne Ravn Lorenzen. 

Alle er gode til noget

I løbet af deres tre år i erhvervslivet har Zendoo oplevet en jævn vækst, og i dag arbejder cirka 9 personer for designvirksomheden. Ingen af ​​medarbejderne arbejder i nærheden af fuld tid og selvom virksomheden har en produktion de skal følge med, finder de to iværksættere alligevel tid til at gøre plads til nye medarbejdere på deres vilkår. Zendoo tilbyder en bred vifte af job typer. Mange af medarbejderne syer læder og tekstil produkter, mens andre er beskæftiget med, at lave frokost til deres kollegaer, i virksomhedens køkken. Startup virksomheden har endda sin egen jobkonsulent som slår bro mellem Zendoo og virksomheder i det regulære arbejdsmarked og baner vejen for fastansættelse af de medarbejdere som føler sig klar til at være del af en almindelig virksomhed. Og dette sker, med tiden, for det store flertal af vores medarbejdere.

”Det er en del af vores filosofi at alle har noget at tilbyde. Alle har en evne, en kompetence som vi som samfund har brug for. Styrken i Zendoos forretningsmodel er at tilbyde den enkelte medarbejder lige præcis hvad de har brug for for at genfinde fodfæstet i samfundet. Vi er i konstant dialog med den individuelle medarbejder og hans/hendes socialrådgiver, så vi sammen kan identificere hvad der skal til for at medarbejderen kan trives på en regulær arbejdsplads." Forklare Maria Marqard Radoor.

Zendoo er for alle

Det er en broget flok der fylder lokalet i virksomhedens værksted i Kolding. Mange unge føler det stigende samfundspres til at præstere, og nogle falder under det pres og ender som numre i en statistik. Men alle kan til hver en tid blive ramt af følelsesmæssige problemer og den danske design virksomhed åbner dørene for alle slags mennesker. 

“Vores ansatte kommer i alle aldre og fra alle samfundslag. En af vores seneste initiativer er Restart projektet, som er et genaktiveringsprojekt for folk på førtidspension. De kommer her på vilkår der er skræddersyet til deres behov og vi involverer dem i en arbejdssituation der tillader dem at vokse. 10 af de 12 personer i den seneste gruppe er allerede på vej i nye jobs udenfor Zendoo" siger Sanne Ravn Lorenzen.

De to grundlæggere af Zendoo, Maria Marqard Radoor and Sanne Ravn Lorenzen

Zendoo er privatejet og kører på overskuddet fra deres produktion i kombination offentlige midler. Zendoos produkter er håndlavede af f.eks overskudslæder fra ECCOs produktion. Du kan finde Zendoos produkter i udvalgte butikker og på www.zendoo.dk.

da